..bebelan..

"u ar the president of my heart,~"
-CN BLUE-

..and i will be ur secretary..

Sunday, May 18, 2008

cerite lama~~

tetibe terasa nak bercerita tentang satu cerita lama yg mmg agak lama like 5-6 years ago..

kat sekolah masa form 4 form5 aku ikot PUM (program usahawan muda) program ni best giler sekolah kene set up a business mcm syarikat la gitu haha then dlm syarikat tu akan ade pemegang saham pemegang2 saham ni la yg akan menjadi ahli kepada PUM ni then drpd pemegang2 saham tu la cekgu2 PUM ni akan pilih 5 org yang layak untuk jadi pegurus kepada business yg akan dijalankan pemegang saham yg lain plak akan jadi pekerja yang akan bekerja dan run the business (but it dosent mean that 5 org pengurus ni td tidak akan bekerja) business sekolah aku dulu jual APOLLO waktu rehat.. business kami ni ade peminat nye sendiri taw kami juge perlu bersaing dgn kantin coz diorg pon jual apollo..

nak dijadikan cerita, aku adalah pemegang saham yg sgt bertuah kerana telah terpilih sebagai salah seorg daripada pengurus and the list goes as:
Pengarah Urusan (CEO) : Marwan Rabbani
Pengurus Sumber Manusia : Azlinie Eng

Pengurus Pemasaran : Siti Nursalma Zul Alina (sorry kak lupe mcm mane nk eje ur name) Pengurus Pengeluaran : Arif (sorry dude i forget ur full name hihi)
Pengurus Kewangan : Endang Harnani (hehehehehehe)

Nama Syarikat : Muhibbah Entrepreneurship Sdn.Bhd

hihi best giler bile tahu dpt jadik Pengurus Kewangan.. best part sebenarnya adalah setiap tahun PUM akan mengadakan satu konvensyen PUM dimana kesemua sekolah yg merupakan ahli PUM ni akan gather di satu tmpt dan akan membentangkan everything about their company.. they will compete on "BEST CEO" "Best Company" "Best Presentation" selain tu jugak konvensyen ni akan mengadakan mcm2 game yg berkaitan dgn usahawan like kuiz, simulasi perniagaan dan adalah byk lagik...
masa my time tu ktorg dpt pegi UMS KK walaupon dpt pegi situ jer but in the age of 17 u must be so damn proud man u can even tell ur frens u've been in the biggest campus in SABAH hahaha i heard UMS is the biggest campus in ASEAN but i dont la.. anyway back to my main focus.. we went there with 5 more people and 2 teachers..

mase presentation ktorg siap kene halau dr pentas sebab present plg lama dan exceed masa huhu gileer malu time tu then mase kuiz pon ktorg kalah becoz of me of coz hahahaha but in simulasi perniagaan my school won!! hihi thanks to arif, basar and i cant remember whoelse in the grup..

then in the last nite of the konvensyen there will be a dinner for all to gather and they will announce the winner.. b4 that i should mention i've in the same konvensyen b4 i've become pengurus kewangan mase form 4 mase tu ktorg just jadi pemerhati jer.. then ktorg dah target sape ktorg nak kalahkan SMK ELOPORA our own sandakan rival.. then TEKNIKEN (teknik keningau) haha back to the dinner, tetibe the emcee stop the music and say he want to announce the winner for all award.. then the first award is "best CEO" then i was "best ceo marwan rabbani from smk muhibbah" silently.. then suddenly the emcee said "best ceo for 2003 PUM konvensyen is adik Marwan Rabbani from SMK Muhibbah!!!" we were like "WHAT? U WIN U WIN!!" wan was in shock that time... then come to the second award "best presentation" we come on third!!! can u belive that? after kene halau from the stage we manage to take 3rd place not bad huh?

hihihihi
from this konvensyen i found my first BF.. hahaha yup my first bf is "the best ceo for konvensyen PUM 2003" i bet u all know hihihihi but it dosent last long.. huhu later i'll tell u story k..

then aku ikot lagik PUM ni mase form 6 yg ni lagik best ktorg dpt lagik byk award and plus with 2 other mini konvensyen this time nyer managers pon dah tuko sket2 :
Nama Syarikat : Muhibbah Excellent Sdn.Bhd
Pengarah Urusan : Caroline Christine

Pengurus Sumber Manusia : Noorzalina Noor

Pengurus Pemasaran : Amir

Pengurus Pengeluaran : Arif
Pengurus Kewangan : Endang Harnani (me again)


before the real konvensyen there are 2 mini konvensyen, the 1st one o cant remember what it is but they requires only 3 people from every company : Arif, Amir and Azri went the camp is at Tambunan.. then the other one is camp persediaan untuk pembentangan dan penyediaan laporan for the big event..this time all the managers are required to come so all the managers went minus azri. huhu azri is very important to the presentation coz he will be the one who control our slide.. but camp persediaan only required the managers only.. (and yes azri is papa hehehe)
then the big event come yes azri come along.. the presentation went well.. and the best thing happen issss we won "best presentation in second place" and also we beat TENIKEN and also ELOPURA in "best company" even though we come in third but Tekniken dosent win anything and so do elopura hihihhihi but they won best presetation and they come in first place for tekniken but zero for elopura but elopura did win the explorace hihi this time around i lost something.. my whole bag pack gone missing in that beg contain my brand new camera..my shoe..seterika..and our company's real report and also all the disket for our report!! huhuhuhu sungguh kejam org yg mencuri itu...

The CEOs

*Caroline Christine for Muhibbah Excellent*


*Marwan Rabbani for Muhibbah Entrepreneurship*

The Secreterys
*Noorzalina Noor for Muhibbah Excellent*

*Azlinie Eng for Muhibbah Entrepreneurs*

The Marketing Managers
*Amir for Muhibbah Excellent*


*Siti Nursalma for Muhibbah Entrepreneurship*


The Production Manager
*Arif for Muhibbah Excellent and Muhibbah Entrepreneurs*

The Financial Manager

*Endang Harnani for Muhibbah Excellent and Muhibbah Entrepreneurs*

The Computer Organizers
*Azri for Muhibbah Excellent*

*Dayang Nursyafida for Muhibbah Entrepreneurs*



Sayang anda semua dan wendu masa2 kita bersama!!
!!muahx!!

2 comments:

iLLy Ramudzan said...

Finance Manager of Fancy Variety Sdn. Bhd. coming through, though not the best from the state. we were the best from the school. I guess there were achievements, but i can't remember them. Sorry Nono, but i seriously can't. But our company rawks coz the BODs are all females. Including me!

thepinkhlover said...

yeay!! female rox!! PUM rox!! finance manager pon rox!!! hehehehe!!!