..bebelan..

"u ar the president of my heart,~"
-CN BLUE-

..and i will be ur secretary..

Friday, March 6, 2009

post yang merepek

bila orang2 di sekitar anda mula merepek yang bukan2 mula la anda akan merepek jugak
apa yang direpekkan?
sila baca post ini 
aku dan org2 disekitar aku mmg dah tua
si lanun comel kate "eiyh umor korang kat belakang lagik byk dari yg depan"
(kepada yang tak paham maksudnya disini adalah nombor belakang umur dah lebih dari numbor yang kat depan)
ini telah menyebab kan aku dan sorg lagik rakan sebaya merasa presure yang teramat
sorg dari hosmate aku membincang apsal kawen bebaru ni
dari pemerhatian aku suma org nak kawen lepas grade ni terutamanya yang dah ada pilihan hati
rakan sebaya tu kate " i wanna get marry before my 27th birthday, tp takde pilihan hati lagik mcm mana ni? tp 4 tahun lagik anything can happen.."
aarrggghh itu adalah tanda2 stress~~
walaupon aku dah ade boyfren, mcm2 boleh berlaku la
pernah sekali aku ckp kat baba aku, aku kate aku nak kawen 27 jugak pastu dia kate "sempatke baba nak walikan kamu ni long?"
adui disitu tanda2 anda bakal stress lagik.
enough repek pasal kawen.
talking about tak lama lagik dah nak grade ni aiyoooo
pasni dah takde nak pegi klas sesame
pegi lunch sama adalah
lepas ni kene pikir pasal sewa umah plak air api
nak beli keta tp kalau keje kat kl mesti akan naik lrt ktm semata
emm pastu akan keja sampai lewat
fyp tak lepas lagik nak ceta pasal keje
amboi~~
hahaha
aku dah kate post ni merepek 
pegi shoping?
dulu sempat lagik nak pegi wayangla 
apa yang ada dlm list mesti aka bertambah bahkan akan over budget
tp bila dah diamabang final year ni itu la list itu la yang akan dibeli kekadang tu dlm list tu tak suma akan ada, ade jer yang aahhh nnt dulu la yang ni tak penting pon bende ni
sampai bilik eiyh brapa byk jer aku belanja td?napa ada byk baki duit ni dan sempat nak maghrib kat bilik (maksudnya blk sebelum maghrib) 
aku dah kate aku suka merepek korg taknak dengar adoi la~~
bace la lagik repekan aku ni~~







pertama kali post dlm bahasa melayu yang full

6 comments:

Rakan Sebaya said...

i tak pressure lagi...

empat tahun lambat lagi..

enjoy dulu setahun due ni..

waaa tak grad agi beb. target is graduate tahun ni jugak..

and dapatkan kerje.. :P

thepinklover said...

ooo betapa saya kenal dengan rakan sebaya ini~~

nana41 said...

merepek???adoi la bhs sintis mn u guna dlm repekan u nih,,dok pehe kawe nih,,

cik fyp said...

alloo..

fyp blom..
seminar pn blom...
amboi3...da ckp psl kawin nih..
haha...


aarrr...saye pun da tua juge..tidakkkk.....

:: penguin suke mkn roti keju..sekian

thepinklover said...

yang - dok pehe? nnt dah masuk utp semula muh pehe la tu

cik fyp - hahaha rasanya ku kenal sapa dirimu ini hahaha
peguin mmg suka makan roti keju~

Rakan Sebaya said...

ape kate kite cari anak ikan je? main2 have fun...
:P